Smakologia
7.4

(9 ocen) wspólnie z

30,94

 

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.

Papilon
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-271-0502-8

EAN: 9788327105028

Liczba stron: 80

Format: 24.0x30.0cm

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

7.9 / 10 (1674 ocen)

2226

22,26 zł - najniższa cena 35,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.4 / 10 (28 ocen)

2169

21,69 zł - najniższa cena 34,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka