Smakologia
7.4

(9 ocen) wspólnie z

30,94

 

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.

Papilon
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-271-0502-8

EAN: 9788327105028

Liczba stron: 80

Format: 24.0x30.0cm

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

8.5 / 10 (11 ocen)

2040

20,40 zł - najniższa cena 32,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.1 / 10 (31 ocen)

2970

29,70 zł - najniższa cena 47,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.8 / 10 (6 ocen)

2474

24,74 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.4 / 10 (28 ocen)

2169

21,69 zł - najniższa cena 34,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2164

21,64 zł - najniższa cena 34,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.3 / 10 (76 ocen)

2250

22,50 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

Inne książki tego autora

7.3 / 10 (3 oceny)

1815

18,15 zł - najniższa cena 26,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.1 / 10 (40 ocen)

3094

30,94 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.8 / 10 (36 ocen)

3094

33,24 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

9.0 / 10 (6 ocen)

3699

36,99 zł - najniższa cena 59,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

9.2 / 10 (10 ocen)

3099

30,99 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka