Roślinna Baza. Tofu

67,49

 

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.



Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE.

A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA?



Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.



Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.



Karolina i Maja są jak dwie troskliwe koleżanki z klatki obok, które chętnie doradzą, pokrzepią dobrym słowem, a jak trzeba, to i zupę pod drzwi podrzucą. Jednak w imię zasady „lepiej dać wędkę niż rybę” podrzucają coś dużo ważniejszego – pod postacią książki, która pomoże bardziej i mniej zaangażowanym w kuchnię uporządkować wiedzę o tofu. Pozwoli wam także zmienić mydlaną kostkę w satysfakcjonujące dania dla uciechy podniebienia. Bo tofu to świetna rzecz, gdy się o niej trochę wie. Tego właśnie dowodzi ta książka. Mam nadzieję, że zrobicie sobie tę przyjemność i będziecie codziennie gotować z dziewczynami, które bez ekstrawagancji, za to z dużą wiedzą, wprowadzają wiele w życie codziennego zjadacza tofu.

Lara Gessler – restauratorka, właścicielka cukierni i restauracji Słodki Słony, autorka książek, modelka, twórczyni internetowa, mama i żona



Tofu można traktować jako świetne źródło roślinnego białka, którym zastąpimy nabiał i mięso. Dzięki przepisom Karoliny i Mai dowiecie się, jak z sojowej kostki zrobić wyborne nie-mielone, nie-twaróg czy tofucottę.

Ale istnieje też inna tradycja, od ponad 2000 lat rozwijana w Azji. Tam tofu jest bazą dań, w których na pierwszy plan wysuwa się nie smak, a faktura. Wschodnia kuchnia używa kontrastujących sosów i glazur, docenia surowe smaki. Tych niezwykłych doświadczeń również dostarczy poniższa książka.

Basia Czyżewska, „Vogue Polska”



Nadchodzi tofukracja! Kolorowo i radośnie. Dzięki tej książce odkryjecie nieskończone uniwersum tofu – sojowego czarodzieja, który może przybrać każdy smak i formę. Autorki dają nam do ręki wyjątkowe kompendium wiedzy o tofu, pełnym smaków nie-mięsie. Z Azji prosto na wasze talerze wpada Roślinna Baza. Otwórzcie dla niej serca.

Daria Pawlewska – współtwórczyni i wieloletnia redaktorka naczelna wydawnictwa Kukbuk, obecnie rozwija nowy projekt o jedzeniu i kulturze The Foodie Philosopher

 

Otwarte
Oprawa twarda

Wydanie: I

ISBN: 978-83-8135-438-7

EAN: 9788381354387

Liczba stron: 272

Otwarte

Format: 190 x 235

Cena detaliczna: 89,99 zł

Rok wydania: 2024

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

7.0 / 10 (4369 ocen)

2657

26,57 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.8 / 10 (64 ocen)

2499

24,99 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3999

39,99 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.0 / 10 (821 ocen)

3199

31,99 zł - najniższa cena 47,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.2 / 10 (1198 ocen)

3349

33,49 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3399

33,99 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.9 / 10 (101 ocen)

2899

28,99 zł - najniższa cena 46,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

5319

53,19 zł - najniższa cena 59,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.0 / 10 (1 ocena)

2211

22,11 zł - najniższa cena 24,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

4586

46,22 zł - najniższa cena 60,30 zł - cena detaliczna
Do koszyka