Nowoczesne zasady odżywiania Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie

Colin Campbell

Nowoczesne zasady odżywiania Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie

8.1

(537 ocen) wspólnie z

59,90

 

W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż – jak dowodzi – będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.

Autorzy zgłębiają związek między odżywianiem i chorobami, a wnioski, do których dochodzą,
są wstrząsające. Tę książkę trzeba przeczytać.
dr Robert C. Richardson, laureat Nagrody Nobla,
profesor fizyki i prorektor ds. badań naukowych, Uniwersytet Cornella

Książka, oparta na wieloletnim, starannym, dociekliwym badaniu, prezentuje zaskakujące
odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące żywienia: Co tak naprawdę powoduje raka?
Jak możemy wydłużyć nasze życie? Co zatrzyma epidemię otyłości?
Neal Barnard, lekarz medycyny, przewodniczący PCRM
(Komitet Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej)

To jedna z najważniejszych książek o odżywianiu, jakie kiedykolwiek powstały –
przeczytanie jej może uratować ci życie.
Dean Ornish, profesor medycyny klinicznej na Uniwersytecie Kalifornijskim,
założyciel i przewodniczący Instytutu Badań z zakresu Medycyny Prewencyjnej

Obecnie AICR propaguje dietę głównie roślinną w celu obniżenia ryzyka raka, do czego
przyczyniła się wspaniała praca, którą dr Campbell i garstka innych wizjonerów rozpoczęli
dwadzieścia pięć lat temu.
Marilyn Gentry, przewodnicząca AICR (Amerykański Instytut Badań nad Rakiem)

Nowoczesne zasady odżywiania to dobrze udokumentowana analiza błędów
współczesnego odżywiania, stylu życia i współczesnej medycyny oraz doraźnych
rozwiązań, które tak często przynoszą porażkę.
dr Sushma Palmer, były dyrektor wykonawczy Rady ds. Żywności i Żywienia
w amerykańskiej Narodowej Akademii Nauk

Doktor Campbell jest Einsteinem żywienia.
Jeff Nelson, przewodniczący VegSource.com
(najczęściej odwiedzana na świecie strona www o żywieniu)

Galaktyka
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2015-02-03

ISBN: 978-83-757-9177-8

EAN: 9788375791778

Tytuł oryginalny: The China study

Liczba stron: 382

Format: 16.7x24.0cm

Cena detaliczna: 59,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

6.8 / 10 (14 ocen)

5319

53,19 zł - najniższa cena 79,91 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.6 / 10 (57 ocen)

2324

23,24 zł - najniższa cena 34,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.2 / 10 (312 ocen)

2480

24,74 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.6 / 10 (53 ocen)

6215

62,06 zł - najniższa cena 79,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.5 / 10 (347 ocen)

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.6 / 10 (1955 ocen)

2598

25,98 zł - najniższa cena 41,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.6 / 10 (281 ocen)

3094

30,94 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.8 / 10 (420 ocen)

3349

33,49 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka