Grill Domowy wyrób

Eleonora Trojan

Grill Domowy wyrób

39,90

 

Witam poraz kolejny. Niniejsza ksiązka odchodzi nieco od standardu naszej serii. Grill nie jest częścią polskiej tradycji kulinarnej, ale zakorzenił się w niej tak mocno, że przemilczanie i udawanie, że nie istnieje, nie ma sensu. Grill to również sposób na wspólną biesiadę, a przecież o to właśnie chodzi. Jeśli będziecie ambitni i nie zadowolicie się jedynie kiełbasą i chlebem, to przygotowanie rodzinnego barbecue sprawi Wam dużo radości i będzie okazją do wspólnej zabawy - przecież nie zawsze spożywanie jest najważniejsze w ucztowaniu.

Grill to prawdziwa kuchnia polowa, na której można przygotować przystawki, dania główne i desery. Oczywiście, jak w każdym działaniu i tu potrzebna jest wiedza i praktyka - właśnie nimi chciałam się z Wami podzielić, przygotowując tę książkę. Jako doświadczony przewodnik pomogę Wam przygotować zarówno pyszną i prostą bruschettę z oliwą czosnkową, która sama w sobie jest wyjątkowym daniem, otwierającym dopiero menu z sałatkami warzywnym, z grillowaną jagnięciną czy drobiem, jak i wspaniałe marynowane pieczenie wieprzowe, wołowe i cielęce podawane z wyjątkowymi sosami oraz z dodatkiem opiekanych warzyw. Znajdziecie tu również przepisy na: steki z tuńczyka, łososia, grillowane pstrągi, karasie, okonie (również morskie), płotki...
A kiedy już ospali z nadmiaru wrażeń zasiądziecie w cieniu, orzeźwi was aromat deserów: pieczonych jabłek, balsamicznych brzoskwiń, gruszek z musem malinowym, grillowanych ananasów z waniliowym sosem ricotta.
Grill to wspaniały pomysł na nudę, to zabawa jedzeniem. Proszę, potraktujcie mnie poważnie. Wiecie przecież, że nie jestem podlotkiem, więc skoro uległam fascynacji grillem, to nie bez powodu, w końcu niełatwo zawrócić w głowie starszej pani.

Biorąc do ręki moją kolejną książkę, wprowadźcie trochę odmiany w swoim jadłospisie, pamiętając, że grill to nie kiełbasa śląska i bułka. Znajdziecie tutaj informacje dotyczące rodzajów grilli, czasu pieczenia mięs i ich marynowania. OD wspaniałości eceptur na sosy, dipy, mieszanki przypraw - zakręci się w głowie niejednej doświadczonej kucharce.
Pozdrawiam i zapraszam już wkrótce na kolejne spotkania.
Eleonora Trojan

AA
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-610-6082-6

EAN: 9788361060826

Liczba stron: 224

Format: 170x245mm

Cena detaliczna: 39,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

7.9 / 10 (1990 ocen)

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.1 / 10 (171 ocen)

2657

28,69 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.5 / 10 (150 ocen)

2294

23,82 zł - najniższa cena 37,00 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.5 / 10 (619 ocen)

3349

33,49 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.7 / 10 (30 ocen)

2474

24,74 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.4 / 10 (500 ocen)

3094

30,94 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

5856

58,56 zł - najniższa cena 64,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.3 / 10 (739 ocen)

2789

27,89 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

9.3 / 10 (6 ocen)

7369

73,69 zł - najniższa cena 109,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.5 / 10 (196 ocen)

3999

39,99 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka