Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Numer 1 New York Timesa i amazon.com. Międzynarodowy bestseller.
Ceniony neurolog, dr David Perlmutter, dowodzi, że choroby mózgu zaczynają się od chleba naszego powszedniego.
Dr Perlmutter wydobywa na światło dzienne temat, który zbyt długo ukrywał się w czeluściach medycznych annałów: gluten i nadmiar węglowodanów niszczą mózg. Nie tylko rafinowany cukier, ale także „zdrowe” pełne ziarna zbóż mogą powodować demencję, ADHD, napady lęku, migreny, depresję i wiele innych chorób.
Czterotygodniowy plan naprawczy przedstawiony w tej książce pozwala zadbać o zdrowie mózgu i zachować bystry umysł – niezależnie od wieku. Autor zdradza, jak wpływać na ekspresję genów dzięki diecie i dobrym nawykom. Broni cholesterolu i zdrowego tłuszczu. Pokazuje, jak radzić sobie z chorobami za pomocą smacznych posiłków, by cieszyć się dłuższym i zdrowszym życiem.
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-629-0314-6
EAN: 9788362903146
Tytuł oryginalny: Grain brain
Format: 145x205mm
Cena detaliczna: 34,90 zł