Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Gdy dzień się wydłuża, a niskie zimowe temperatury zastępuje wiosenne ciepło, budzą się w nas nowe siły i pomysły. Cieszą widoki świeżej zieleni, kwitnące sady, kolorowe przydomowe ogródki i… NOWALIJKI. Delikatne szparagi, surowe kalarepki, chrupiące marchewki, słodki jak cukierki groszek wyznaczają smaki wiosny. Gdy dodamy do tego bogactwo kiełków, zielone koktajle na bazie świeżych liści, np. mięty czy szpinaku, sałatki z dodatkiem… CHWASTÓW, to wiosenne menu może zaskoczyć i zadowolić naprawdę każdego.
W kwietniu na straganach pojawia się – do niedawna nieco zapomniany – rabarbar, można od razu włączyć go do swojej diety. A potem… czas na agrest i TRUSKAWKI – niekwestionowany owocowy przebój wiosny. Są dostępne od rana do wieczora, w dni powszednie i świąteczne, na każdym rogu i… bezwzględnie trzeba to wykorzystać.
Zjadać je same na surowo, dodawać do sałatek i koktajli, deserów oraz jako bazę bądź wzbogacenie napojów, kompotów, ciast.