Bez glutenu Bez wyrzeczeń Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Weronika Madejska

Bez glutenu Bez wyrzeczeń Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

7.0

(1 ocena) wspólnie z

49,00

 

Jaka pyszna dieta!
innowacyjny przepis na zakwas
chleb bez grama drożdży
jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia
nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek
przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki
zupełnie nową oprawę graficzną
Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!

Weronika Madejska - rocznik 1996, obecnie studentka kulturoznawstwa. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga Natchniona.pl i bestselleru Bez glutenu. Bez wyrzeczeń oraz książki z przepisami na bezglutenowe słodkości Słodkie sekrety. Jej pierwsze przepisy są efektem jej własnych zmagań z nietolerancją glutenu, ale w odpowiedzi na potrzeby Czytelników Weronika coraz częściej proponuje receptury bez innych alergenów. Prowadzi warsztaty i stara się tworzyć przestrzeń dla wszystkich, którzy chcą nie tylko zdobyć nowe umiejętności, ale też porozmawiać i wymienić się doświadczeniami. Marzy o własnym, zupełnie bezglutenowym lokalu z wysokim sufitem, ciepłą szarlotką i dobrą kawą.

Helion
Zintegrowana

ISBN: 978-83-283-8122-3

EAN: 9788328381223

Liczba stron: 240

Format: 17.0x24.0cm

Cena detaliczna: 49,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

2288

22,88 zł - najniższa cena 36,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.8 / 10 (117 ocen)

3323

33,23 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3684

36,84 zł - najniższa cena 54,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.7 / 10 (63 ocen)

990

9,90 zł - najniższa cena 52,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.3 / 10 (47 ocen)

2784

27,84 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6138

61,38 zł - najniższa cena 99,00 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.3 / 10 (3632 ocen)

3399

33,99 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.7 / 10 (58 ocen)

8699

86,99 zł - najniższa cena 129,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.4 / 10 (57 ocen)

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.3 / 10 (140 ocen)

3590

33,23 zł - najniższa cena 49,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka